Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Centerpartiet vill att fler ska få arbete – vad vill Vänsterpartiet?

Svar till Vänsterpartiet: Centerpartiet driver på för att fler ska få jobb. Då behövs framgångsrika företag som kan anställa personal. Framtidens arbetsmarknad behöver nya regler.

De regler som styr på arbetsmarknaden har inte följt med i utvecklingen. De kom till utifrån situationen i stora företag där kroppsarbete var normen. Majoriteten av de framtida jobben kommer att skapas i små och medelstora företag. Medarbetarnas kompetens och engagemang är den viktigaste investering som företagen gör. Vi konkurrerar på en världsmarknad.

Centerpartiet har medverkat till att en utredning görs för att arbetsrätten ska moderniseras och anpassas efter dagens arbetsmarknad. Notera att vi vill se en grundläggande balans mellan arbetsmarknadens parter. Fackföreningar har fortsatt en viktig roll. Arbetsrätten ska ge företagen flexibilitet och skydda den enskilde arbetstagaren mot godtyckliga uppsägningar. Lagen om anställningsskydd ska ändras med utökade undantag från turordningsreglerna.

Vi ser fram emot förslag som kan göra att företagen vågar anställa fler så att fler människor som idag står utan arbete kan få jobb. Det kommer att kräva nytänkande. Nu undrar vi; Vilka är Vänsterpartiets förslag för en framtida arbetsmarknad?

Presentera dem så kan vi diskutera politik i en god ton istället för att ta till skrämselretorik och nedlåtande kommentarer.

Karin Örjes (C)

Kommunalråd

Klas Hedlund (C)

Vice ordförande gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel