Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: C svarar på kritiken – S slåss mot halmgubbar

Svar: Sedan en tid tillbaka kräver företrädare från Socialdemokraterna svar på hur omvårdnadsförvaltningen har hanterat coronakrisen. Man gör det genom att på ett mycket aggressivt sätt pressa den politiska ordföranden Camilla Andersson Sparring (C).

Socialdemokraterna söker bland annat information om hur många personer som har avlidit till följd av covid-19 i Falun. Informationen är inte svår att få fram och Sparring har bjudit in till möte för att tillsammans med förvaltningen gå igenom informationen.

Detta vill dock inte de socialdemokratiska företrädarna – möjligen beroende på att de vet att ett gott arbete har utförts. Istället är de mer intresserade av att anklaga och hetsa, att bygga halmgubbar och luftslott, för att vinna politiska poänger på den kris vi andra kämpar med.

Man häpnar och värjer sig mot en sådan syn på politik. Genom mötesinbjudan har ordförande Camilla Andersson Sparring gjort vad som krävts och därmed är saken utagerad för Centerpartiets del.

Mats Dahlström (C), före detta kommunalråd i Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel