Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Bristen på vårdpersonal i Dalarna är alarmerande – men våra 6 förslag kommer göra vårdyrken attraktiva igen

Bemanningsproblemen inom landstinget Dalarna blir tydligare och tydligare. Bristen på personal är en av de största anledningarna till att vårdköerna växer, och att sjuka människor tvingas vänta allt för länge på vård. Det är djupt problematiskt att landstinget Dalarna inte lyckas attrahera tillräckligt med personal.

Därför föreslår vi Allianspartier att landstinget nu tar nya grepp vad gäller personalpolitiken. Vi vill lägga vikten på flexibla lösningar som tar hänsyn till medarbetarnas arbetssituation. För att åstadkomma det har vi följande sex förslag:

1. Ge personalen mer eget ansvar – Med en bra målstyrning kan medarbetarnas kompetens bättre tas tillvara då de själva både har ansvar och befogenheter att utföra sitt uppdrag utifrån sina lokala förutsättningar.

2. Genomför ett sjuksköterskelyft – Inför fler utbildningsanställningar med full lön för sjuksköterskor som vill utbilda sig till specialistsjuksköterskor. Vi vill även skapa karriärvägar för sjuksköterskor och införa en examenspremie.

3. Införande av Vårdnära service – Frigör vårdpersonalen från sysslor som lokalvård, mathantering, transporter av patienter och på fyllning av förråd.

4. Personalpool med flexibla tjänster – Vi vill göra det möjligt för personalen att jobba inom hela landstingets verksamhet, där det behövs. Personalen skulle då ha en fast arbetsplats, men även lägga delar av sin arbetstid på andra kliniker, mottagningar eller vårdcentraler.

5. Skapa kombinationstjänster – En tjänst där man både ”arbetar på golvet” och med administrativt arbete. Det gäller att skapa arbetsmodeller för en bättre arbetsmiljö som inte sliter ut medarbetarna i förtid.

6. Höj undersköterskornas status – För att fler ska studera till undersköterska måste yrkets status höjas. Undersköterskor tillhör inte legitimationsyrken och det är upp till arbetsgivaren att avgöra om den sökande har tillräckliga kvalifikationer. Inför legitimering eller fastställ exakt vad en undersköterska måste studera.

Vårdyrket måste bli attraktivt igen. Det behövs en rad åtgärder för att få personalen att stanna i landstinget så att man på längre sikt inte behöver använda dyr stafettpersonal. På så sätt kan vi behålla vår viktigaste resurs, det vill säga medarbetarna, och vända utvecklingen i Landstinget Dalarna.

 

Ulf Berg, Moderaterna

Sofia Jarl, Centerpartiet

Bo Brännström, Liberalerna

Birgitta Sacrédeus, Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel