Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Borlänge kommun är inte Villa Villerkulla med en kappsäck full med guld

Socialdemokratin i Borlänge lever sitt eget Utopia där mjölk och honung flödar. Där finns pengar till allt och alla kan få det dem önskar.   

Vi moderater konstaterar krasst att äldreomsorgen i Borlänge kostar 100 miljoner mer än den borde vid en jämförelse med andra kommuner i samma situation. Det är pengar som i dagsläget inte finns. Stadshuset i Borlänge är inte Villa Villekulla där det finns en kappsäck fylld med guldpengar. Anita Nordström tror i sin utopiska dröm att så är fallet. Det är tyvärr tvärtom, det är tomt i Nordströms kappsäck.

Vem ska visa Anita Nordström att kappsäcken är tom?

Vi moderater ser goda möjligheter till påtagliga förbättringar för de äldre i Borlänge till en lägre kostnad. Vad sägs om privata initiativ inom äldrevården såsom ett exempel. Vi ser inget egenvärde i att så många som möjligt ska vara anställda i äldrevården. De äldres behov av god vård och omsorg ska styra bemanning och den ska utgå från kompetens.

Vi kan heller inte spendera pengar som inte finns och gå med underskott år efter år i den kommunala verksamheten.

Men som jag sagt i tidigare inlägg, Anita Nordström är en duktig förhandlare så övriga nämndsordföranden i den nuvarande majoriteten kommer säkerligen låta henne fortsätta spendera och spendera. Vem ska visa Anita Nordström att kappsäcken är tom?

Peter Henriksson, moderat ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel