Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Badet kan öppnas inom en månad

Annons

Skinnarbadet är stängt på grund av legionella bakterier. Orsaken är gamla och felplacerade rör. Nivån på bakterierna är inte höga men är så klart en risk.

Skinnarbadet som byggdes på 1950-talet har sett sina bästa dagar och en ny badanläggning är den bästa lösningen. Att få till en ny anläggning uppskattas ta minst tre år till fem år, kanske längre och kostnaderna lär trollas fram med lån, kanske 50 till 80 miljoner. Badet är inte ensamt om behovet av investeringar, ett lika stort behov är ett till äldreboende.

Skinnarbadet har varit och är en mycket viktig anläggning i alla avseenden. Badet har många aktiviteter och är viktig i det sociala umgänget. Skolbarnen har och får undervisning i att umgås med vatten som är viktigt, undervisningen är dessutom med i läroplanen.

Nu måste skolbarnen bussas till närliggande anläggningar som Sälen eller Vansbro. Detta kostar och tar bort tid för barnen som ska åka buss två, tre timmar vid varje resa. Vad jag vet har det ännu inte blivit någon resa till varken Sälen eller Vansbro än.

Jag uppmanar Malung Sälens Kommun att göra nödhjälpsreparation med att lägga nya rör intill de gamla. Att det inte blir ”snyggt” spelar ingen roll då detta bara ska fungera i väntan på nya badet. Malungsborna i alla åldrar behöver badet nu!

Badet kan öppnas inom en månad.

Vad väntar vi på?

Lars Nilsson

Kristdemokraterna i Malung-Sälen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel