Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Angående Arne Petterssons replik

Jag läste Arne Petterssons förra insändare angående kommunens planer för Strandenområdet.

Jag anser att Arne Pettersson har helt rätt när det gäller Strandenområdet. Här är det inte marknaden som ska bestämma hur området ska utformas, nej, det är vi medborgare som i demokratisk ordning ska få vara med och tycka till om det slutliga resultatet.

Men nu till det jag vill ha sagt med min debattartikel.

När det gäller den tilltänkta nya högstadieskolan i Mora kan med viss tvekan Strandenområdet vara ett alternativ även om jag personligen skulle vilja se den på en annan plats och inte mellan två tungt trafikerade vägar. När vi sedan kommer till en flytt av biblioteket från centrum bort till Strandenområdet då undrar jag hur ni politiker tänkt och om ni överhuvudtaget har tänkt?

Det var inte så länge sedan man kunde läsa i MT om utarmningen av Moras centrum, ska då kommunen vara med och bidraga till en ännu större avfolkning av centrumkärnan. Biblioteket ligger perfekt på sin nuvarande plats enligt mig. Jag tänker i första hand på de äldre som går till biblioteket på föreläsningar, lånar böcker, läser dagstidningar eller som bara går dit för lite social samvaro. Ska dessa kommuninnevånare behöva ta sig ut till Strandenområdet? Nej, mina kära politiker. Ni blir förhoppningsvis själva gamla en dag och ett bibliotek ska vara tillgängligt för alla!För mig är det en självklarhet att det ska vara kvar i centrum.

När det gäller planerna på att bygga ett nytt sexvånings hotell i Mora på Strandenområdet då har det gått för långt enligt min mening. Behöver vi verkligen fler hotell i Mora? Jag tycker nog det finns hotell så att det räcker till för alla tillfällen.

Men det är väl så att "marknadsliberalismen" vet inga gränser. Den enes bröd den andres död. Har ni överhuvudtaget pratat och lyssnat med de hotellägare som redan finns i Mora vad de tycker om förslaget, och hur mycket har ni tänkt tränga ihop på Strandenområdet?

Till sist hoppas jag att de partier som deltog i kommunstyrelsebeslutet den 7 april, tänker efter en gång till så att det blir att bra beslut som gynnar den framtida utvecklingen av Mora.

Margery Kallberg (S) Mora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel