Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Alltid en stor fråga

Det är alltid en stor fråga när något ska ändras, blir det till det bättre eller det sämre? Viljorna är många, villkoren är lika många, men begränsade. Att göra alla till lags, en omöjlighet.

Det finns gränser, planerna får inte vara för högtflygande men inte heller för försiktiga. Vad var det vi sa, kommer då att höras i efterhand. Det blev inte det bästa, inte det billigaste alternativet, nej rent utav en stor, stor miss. Det vill ingen vara med om.

Lyssna, och lyssna noga på medborgarna inte bara på dem som skriker högst, lyssna även på dem som viskar, de som är stolta över sin bygd, sitt Mora som vill att alla ska ha det bra att det skall fungera för gammal, för ung, för nyinflyttade och inte minst för besökare.

Att stolt kunna visa upp sitt Mora, att kunna säga här tänker vi till före – inte efter. Vi behöver en ny högstadieskola så varför inte bygga här, nära centrum, inte undanträngd inte placerad utanför gemenskapen utan med fin utsikt, rymd, att få känna sig nära.

Jag tror att det kan kännas så för ungdomar under deras skolgång. Själv gick jag i realskolan på Strandenområdet. Jag tyckte om skolan, kanske därför att den låg centralt och de andra eleverna kom från olika håll och så möttes vi där, centralt. Ungdomen betyder ju mycket för framtiden.

Utforma Strandenområdet för ungdomarna så att de kan få känna gemenskap, få betyda något, få kunna utvecklas tillsammans nära varandra. Ge dem möjlighet att kunna umgås även på fritiden utan långa avstånd. Gemenskap, närhet och ansvar.

Att samla allt under samma tak kanske inte är någon bra lösning, särskilt inte när vi har i stort sett gångavstånd till allt i Mora, så biblioteket ligger nog bäst där det ligger. Det vore förödande flytta det, inte minst för barnen. Barnen som, medan föräldrar uträttar ärenden, tillsammans med någon annan kan roa sig på bibblan och använda deras faciliteter, vilket är lite snålt av annars i centrum.

Sen var det hotell, vi är många som inte delar den idén. Hotell och camping ska nog ligga lite utanför centrum om inte centrum ska bestå av bara parkeringsytor. Det behöver inte sägas mycket mer om den frågan.

Inlägget av Margery Kallberg (S) Mora säger det flera av våra medlemmar inom PRO tycker. En uppmaning till alla ledamöter i kommunstyrelsen (det gäller alla partier). Lär er att lyssna in medborgarnas synpunkter innan ni fattar era beslut!

Inger Bor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel