Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Alla anställningar i Falu kommun ska vara fasta – eller vikariat för namngiven långtidssjuk

Förr sa man att "statens kaka var liten men säker”, nu är det "kommunens kaka är liten och osäker”.

30 procent av Falu kommuns anställda är inte tillsvidareanställda utan har timvikariat eller andra tidsbegränsade anställningar. En livssituation som ställer till en massa problem. Det är inte lätt att planera sin ekonomi om man inte vet vad lönekuvertet kommer att innehålla i slutet av månaden, det är omöjligt att få banklån eller att få förstahandskontrakt på en lägenhet. Blir du sjuk så är sjukpenningen låg, vilket gör att du kanske är "tvungen” att arbeta trots att du borde vara hemma.

I borgerlig ideologi är detta ett sätt att "skapa jobb” och ge unga en väg in på arbetsmarknaden.

Om man då tar och faktakollar detta Orwellska nyspråk så skapar det inga nya jobb, man är bara flera som delar på arbetet. Och det är ingen väg in på arbetsmarknaden för någon annan än den som till sist får ett fast jobb, alla andra får i allt längre tid harva runt i visstidsträsket utan att kunna starta sitt liv som ekonomiskt oberoende vuxna.

På riksnivå så driver Centern och Liberalerna nu hårt på för att arbetslivet ska bli ännu otryggare för alla anställda, men jämlikhet behöver inte betyda att alla ska ha det lika illa, vi kan ha det lika bra allihopa.

I en kommun är det de förtroendevalda i kommunfullmäktige som är arbetsgivare och som har ett ansvar för hur vi behandlar våra anställda. Och som arbetsgivare måste man inte utnyttja varje kryphål i lagstiftningen bara för att dom finns där.

Därför lägger Vänsterpartiet en motion om att alla anställningar i kommunen ska vara fasta anställningar eller vikariat för namngiven långtidssjuk.

Motargumenten hörs redan – det blir alldeles för dyrt, det har vi inte råd med. Men det är precis tvärt om, kostnaderna för att 30 procent av de anställda är timanställda i Falu kommun är lågt räknat 10 till 12 miljoner/år i upplärnings- och rekryteringskostnader, och de mänskliga kostnaderna orsakade av att man inte har råd att stanna hemma från jobbet har vi smärtsamt fått uppleva under den pågående pandemin.

Som anställd i Falu kommun så ska du inte bara vara trygg på jobbet utan du ska även ha ett tryggt jobb.

Thomas Nilsson (V), ordförande Vänsterpartiet Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel