Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill se mer dans i Falun

/

Angelica Sjöholm och Linda Jacobsson tycker att det ordnas alltför lite dans för funktionshindrade i Falun.
Som ett första steg ordnar man nu en danskväll i februari och går det bra ser det ljust ut för en fortsättning

Annons

Angelica Sjöholm har tidigare arbetat som personlig assistent och ägnar i dag stor tid åt träningsformen Zumba. Genom sitt företag jobbar hon bland annat med funktionshindrade som får hjälp att aktivera sig genom dans och rörelser.

– Det finns olika inriktningar i Zumban, bland annat Zumba Gold med lägre tempo och utan hopp, där alla kan vara med på sina egna villkor. Det ger bra träning fast man inte tänker på det, det känns mer som en fest och passar människor som tycker om att dansa.

Tillsammans med Linda Jacobsson har hon nu bjudit in funktionshindrade till en danskväll som ordnas i anslutning till alla hjärtans dag och hoppas att många har möjlighet att komma.

– Det som finns för funktionshindrade i dag är länsdansen som hålls en gång i månaden. Men den hålls bara i Falun en gång per år, liksom i Borlänge, och vi tänkte att det måste finnas intresse här för att dansa oftare än så.

– Vi var på den senaste länsdansen som hölls uppe på Lugnet och såg hur uppskattat det var. Vi tror att fler vill se mer av dans här i Falun.

De har därför hyrt en lokal vid Näringslivets hus i Falun och anordnar dans med tema kärlek den 15 februari, då dansbandet Popnix kommer att stå på scenen klockan 19.

– Vi har räknat med att det kommer omkring 100 besökare och hoppas att det går runt. Går det bra vill vi gärna fortsätta med det här, säger Linda Jacobsson.

Innan dansen själva dansen kommer i gång ska man dessutom hålla ett prova på pass i Zumba för de som är intresserade

– Det finns inte så mycket aktiviteter för funktionshindrade här, och det som finns är ganska svårt att hitta. Men genom det här hoppas vi kunna skänka dansglädje till alla som kommer.

Annons