Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De vann "Robinsons" sociala spel

I 43 dagar har Dan Spinelli Scala och Jennifer Egelryd tävlat på en kambodjansk ö. Nu står de som vinnare av "Robinson: love edition".
– Jag är så stolt. Det har varit både psykiskt och fysiskt jobbigt, säger Jennifer Elgeryd.

Annons

Den absolut största utmaningen på "Robinson"-ön var att inte få äta sig mätt. Det är Dan Spinelli och Jennifer Egelryd eniga om. En sak de har gemensamt, förutom att de är vinnare av årets säsong, är att de drömde varsin återkommande dröm om nätterna på ön, natt efter natt.

Hans dröm handlade om en gigantisk buffé med mat som han inte hade tid att äta av, medan hon drömde att hon fyllde en kundvagn med läckerheter för att sedan inse att hon glömt plånboken hemma.

Årets säsong av den klassiska tv-tävlingen innehöll en tvist. Förutom att stå ut med hunger och vinna tävlingar skulle deltagarna också hantera ett avancerat socialt spel. Inte nog med att de skulle hålla sig kvar i tävlingen – de skulle dessutom hitta en partner att tävla med.

Dan Spinelli Scala och Jennifer Egelryd blev ett par så sent som i semifinalveckan när Jennifer tog chansen att splittra Dans team med Melissa Miller från Borlänge.

– Jag tror att Melissa hade suttit här på min plats om jag inte hade gjort det valet, säger hon.

De båda vinnarna har varit noga med att inte avslöja hur det gick för dem i programmet. Inte ens deras närmaste familj har fått veta någonting i förväg.

– Även om man har tävlingsinstinkt så räcker den inte för att man ska hålla sig flytande i 43 dagar utan mat. Det som drev mig hela tiden var att de som känner mig skulle bli stolta. Därför har jag inte berättat för någon, jag vill att de ska få vara med på min resa, säger Dan Spinelli Scala – som har sina morföräldrar i Falun.

Vistelsen på ön har gett vinnarna ett nytt perspektiv på livet. De har testat sina gränser och känner en tacksamhet för saker de tidigare har tagit för givna.

– Egentligen tror jag att vi skulle få ett bättre samhälle om alla var tvungna att sitta på Robinson-ön en vecka om året, för att få lite perspektiv, säger Dan Spinelli Scala.

(TT)