Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tvekar inför fortsättningen

Resultaten varierade men det är tre unga racingförare från Dalarna som är nöjda med säsongen i JTCC.
– Självklart siktar man på seger men jag rullade in på några fjärdeplatser och det var bra sett till materialet, säger Patrik Eriksson från Dala-Järna, åtta totalt i mästerskapet.

Annons

– Vi hade inte budgeten och grejorna för att vara med och slåss om segern. Vi hade inte samma fart som de snabbaste bilarna.

Någon fortsättning i JTCC blir det inte för Patrik. Dels beroende på att serien nästa år körs som Renault Clio Cup, dels beroende på den turbulens som råder i den svenska racingvärlden med två konkurrerande serier, STCC och TTA, som båda har supportklasser.

– Nästa år får bli ett avvaktande år och jag får se vilken serie som klarar sig. Så det blir nog till att hålla i gång med några långlopp med Golfen.

Daniel Röjsel från Falun gjorde debut och slutade tia totalt.

– Jag har lärt mig mycket. Allt var ju nytt för alla i teamet. Vi hade för lite effekt i bilen jämfört med de andra. Det svåraste var att köra mot de andra, att lära sig köra om och så.

Inför 2012 ska han starta i isracing-SM för juniorer. Sedan funderar han lite på att köra rally. Någon start i JTCC är inte planerad.

– Vill inte lägga 400000 kronor på en ny bil när man inte vet hur det blir med serien.

Sebastian Steen, Sågmyra, blev 17:e i JTCC.

– Det gick väl inget vidare. Men jag är nöjd ändå. Jag tog i alla fall två poäng.

Även han har lärt sig en hel del nytt och vill inte skylla resultatet på bilen.

– Den gick lika fort som de andras. Men jag hade inte kapaciteten att köra lika fort som de andra.

Hans dröm är att få köra Camaro Cup 2012 och troligen blir det så om han lyckas få in de pengar som krävs.