Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tre stora svenskarna vidare

Annons

Jonas Björkman, Thomas Johansson, Robin Söderling.

Stommen i det svenska Davis cup-laget gick alla vidare till andra omgången av Swedish open-tennisen.

Söderling lättast av de tre.

Han slog ut italienaren Simone Bolelli (77:a på ATP-rankningen) i två raka set, 6_3, 6_3. Snabbt gick det, efter cirka en timme var det över. Söderling var ändå inte nöjd efteråt.

Söderling hade problem med omställningen från gräs till grus och passade på att tipsa arrangörerna om att byta bollar till nästa år.

Nästa motståndare blir Fernando Verdasco, ännu en av dessa spanjorer med stor kapacitet på grus. Men när de möttes på grus i franska öppna för två år sedan vann Söderling en tuff femsetsmatch sedan han vänt ett 0_2-underläge.

Thomas Johansson och Jonas Björkman är överens om att Söderling är svensken med bästa chanserna att vinna i Båstad.

Thomas Johansson anser att Söderling (rankad 26:a) är en spelare för världens topp-tio. Om han kommer till rätta med sitt humör, och hittar den mentala balansen.

Björkman håller med:

Thomas Johansson slog ut spanjoren Oscar Hernandez, 6_4, 6_4. Han ska möta förre världsettan Carlos Moya i andra omgången.

Jonas Björkman vann med 7_5, 2_6, 6_4 över kvalspelaren Michel Przysiezny, en polack som bara har spelat tre matcher på ATP-nivå. Men Björkman fick kämpa:

Omställningen från gräset i Wimbledon till det skånska gruset gick trögt.

Nästa motståndare för Björkman är spanjoren Nicolas Almagro:

Du vinner oftare i dubbel än i singel, varför?

Den fjärde svensken i singlarna på tisdagen åkte ut. Tim Göransson, Höllviken, hade fått ett wild card och debuterade i de här sammanhangen. Han förlorade med 2_6, 0_6 mot argentinaren Carlos Berlocq.

TT

Mer läsning

Annons