Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De strider om namnet Peace & Love

Michael Kvist och Jesper Heed var radarparet bakom Peace & Love, nu strider de om hur namnet ska användas. Det kan DT avslöja i dag.
– Jag är inte nöjd över hur det utnyttjas, säger Kvist.

Peace & Love är registrerat som varumärke och Michael Kvist och Jesper Heed äger femtio procent var. Sedan flera år är de oense om hur namnet används.

– Jag är inte nöjd över hur det utnyttjas. Jag gillar inte att man inte frågar mig om man får använda det eller i vilket syfte. Jag får heller ingen ersättning. Jag vill att vi får ett avtal mellan oss – och den nya parten Peace & Love Foundation – som reglerar allt, säger Michael Kvist.

Tvisten har pågått ända sedan 2009.

– Vi har försökt lösa det förut med juridisk hjälp men det blev för dyrt för mig att driva det som privatperson, affärsjurister är inte gratis. Det har funnits konkreta förslag från min sida, men jag upplever inte att Jesper har varit intresserad av att lösa det.

Michael Kvist menar bland annat att de många sidoprojekten – skivbolag, utlandsprojekt och liknande – har varit dåligt för namnet Peace & Love.

– Nu har det gått inflation i namnet. Jag vill se ett konkret förslag från hans sida. Bollen ligger hos honom, säger Michael Kvist.

Vad tycker du om planerna på en omstart?

– Jag tycker att det är jättekul att det startar upp igen, Peace & Love höjde Borlänge. Ur det perspektivet är det bra. Nu när allt gick åt skogen så har man chansen att göra allt bra från början och vädra ut allt – även varumärkesbiten. Det är ganska många vad jag har förstått, både regionalt och i Borlänge som känner sig snuvade efter konkursen. Man bör satsa på att reparera alla relationer – inklusive den till mig. Jag vill inte sätta käppar i hjulen, jag vill bara att det ska gå rätt till. Annars kommer de gamla problemen upp igen.

Vill du att festivalen ska byta namn?

– Nej, jag vill att Borlänge ska ha Peace & Love, men man måste räta ut frågetecknen.

Jesper Heed kommenterar det hela på följande sätt:

– Det här är någonting som är mellan Micke och mig och ingenting som har med visionen om Peace & Love att göra.