Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De stannade på Manhattan

Vattnet i Hudsonfloden steg drygt fyra meter. Bottenvåningen svämmade över. Trots det valde Lotta Kinetz, hennes man Brent att stanna kvar i huset på nedre Manhattan tillsammans med sonen Bo.

Annons

– De erbjöds evakuering. Men efter noggrant övervägande tillsammans med grannarna bestämde de sig för att stanna. En av grannarna är läkare så det hjälpte till att fatta beslutet att stanna, berättar Lottas pappa Bo Thunberg, som hade mejlkontakt med dottern på tisdagsförmiddagen.

Strömmen i fastigheten, ett ombyggt lager ett hundratal meter från Hudsonfloden och några hundratal meter norr om "Freedom tower", gick vid 20-tiden på måndagen.

– Lotta berättade att de hade ont om ström till batterier, annars har de ordnat det så gott det går tillsammans med grannarna.

Lotta Thunberg är uppväxt i Mora. Hon har bott utomlands sedan 1995, de senaste åtta åren på Manhattan.

– Det här är andra gången familjen uppmanats att evakuera på grund av översvämning. Förra gången var när stormen "Irene" slog till i augusti förra året och då evakuerades de till vänner, berättar Bo Thunberg.

– Lotta har berättat att de har gott om vatten och mat och tänker stanna i lägenheten på sjätte våningen.