Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De söker den försvunna hunden

Ett tiotal personer söker efter en hund i närheten av Bingsjö.
Den var senast synlig under söndagen då den också fångades på bild, och man hoppas nu hitta den så att den inte råkar illa ut.

Efter att hunden syntes till på söndagen kallade några frivilliga ihop till en sökinsats som drog i gång under måndagsförmiddagen.

Ett tiotal personer söker nu efter hunden ett par kilometer sydöst om Bingsjö.

Vad det är för hund är oklart, det finns flera saknade hundar som matchar beskrivningen. Allt från en japansk spets som försvunnit i Västerbotten, till en Samojed som ska vara försvunnen i Särna.

Vad är det för hund ni söker efter?

– Därom tvistar de lärde. Vi vet inte om det är en Samojed eller en Japansk spets. De är väldigt lika, det skiljer bara på storleken. Annars ser de precis likadana ut. Men hittar vi en vit hund så plockar vi den, och hittar vi någon hund över huvud taget så plockar vi den, förklarar Ulrica Nykvist som är en av de frivilliga som gett sig ut i skogen.

Vad finns det för förutsättningar att hitta hunden?

– Hunden var synlig i går kväll då en kille tog kort på den precis vid Rättviks kommungräns. Då verkade den inte så skygg i och med att han tagit kort ganska nära, och vi går nu och ropar och hoppas få kontakt med den.

Är området farligt för hunden?

Ja, det är absolut farligt. Den är i ett område där det finns mycket varg, och det går också mycket långtradartrafik på vägen här där den synts till. Så det är farligt.

Vad gör ni om ni finner den?

– Då kopplar vi den. Vi har med oss lite godis som vi ska försöka locka med, och även en hund som också förhoppningsvis kan locka den nära.

Varför engagerar ni er så i sökandet?

– Jag tror att de flesta som är ute nu är hundägare själva. Och hade någon av våra hundar försvunnit hade vi varit glada om folk hjälpt till att leta. Vi gör det för att vi tycker om hundar helt enkelt.