Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De söker artister till musikal

Sång - och dansfåglar mellan 13 och 18 år har nu chansen att delta i Borlänge Musikteaters vårmusikal.
På torsdag håller ungdomsgruppens nya ledare audition till det egenförfattade verket.

Sedan två veckor tillbaka leder Isabelle Kågström, 21, Cecilia Bos, 18, och 19-åriga Jade Hagfeldt ungdomsgruppen på Borlänge Musikteater.

Och det är redan full fart.

– När vi blev tillfrågade om vi ville leda ungdomsgruppen kände vi att vi tre är så himla rätt. Vi träffas flera kvällar i veckan och det är mycket att göra. Men eftersom det är så himla kul så är det inte alls tungrott, säger Jade Hagfeldt.

Förutom att tjejerna pluggar eller jobbar, Cecilia och Isabelle deltar i Borlänge Musikteaters höstmusikal Singin in the rain, och Jade hjälper till, är de också i gång med förberedelserna inför vårens musikal.

– Det är lite tidigt, men det beror på att vi är osäkra på när vi kommer att få tillgång till Maximteatern i vår. Som det ser ut nu kanske det blir redan i mars, och i så fall vill vi komma i gång så tidigt som möjligt, säger Jade.

Den nya musikalen skrivs av dem själva och också egen musik kommer att göras tillsammans med ett liveband.

Handlingen utspelar sig i en stad som har tappat gnistan, och mitt i hopplösheten går borgmästaren ut med löftet att invånarna kommer att få tillbaka den i form av ett paket på posten.

I manuset finns som sig bör en hjälte, ett kärleksdrama och en klassisk moralisk avslutning.

– Den är lite som musikalen Wicked, men vi vill ändå att den ska skilja sig och sticka ut. Därför blir musiken modernare och popaktig. I stil med Veronica Maggio och Håkan Hellström.

Något namn har musikalen inte fått än. Tanken är att ett lämpligt sådant ska diskuteras fram med alla deltagare när rollerna är tillsatta.

På torsdag klockan 18 är alla i åldrarna 13-18 välkomna till uttagningen i Borlänge Musikteaters replokal på Karlagatan 1.

Intresseanmälan görs till isabelle.kagstrom.gmail.com senast tisdag.