Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ska ta IBF Falun till SSL – profilen in som huvudtränare: "Inget svårt beslut"

Han har ett SM-guld, spel i IBF Falun och flera landskamper i bagaget.
Nu kliver Daniel Dalbjer in som huvudtränare i IBF Falun.
Målet – att ta laget tillbaka till SSL Dam.
– När frågan kom så var det inget svårt beslut, säger Dalbjer i ett pressmeddelande.

IBF Falun har värvat starkt för att ge laget förutsättningar att ta sig tillbaka till högsta serien kommande säsong.

Nu har man även spikat ledarstaben, och det blir en riktig spelarprofil som tar klivet upp på tränarbänken den kommande säsongen.

Tidigare IBF-spelaren, Daniel Dalbjer, är nu klar som huvudtränare.

– Det känns jätteinspirerande att få möjligheten till detta uppdrag. När frågan kom så var det inget svårt beslut. Jag är jättetaggad att tillsammans med den gamla staben försöka uppfylla målet från föreningen att ta laget tillbaka till SSL igen, säger Dalbjer själv om den nya rollen i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Lovisa Stenberg tillbaka i hårdsatsande IBF Falun: "Fått blodad tand"

Förutom en skadefylld säsong i IBF Falun så har Dalbjer en spelarkarriär med ett SM-guld med Caperiotäby och även en handfull landskamper i bagaget.

Så sent som 2016 spelade han med Kais Mora, och han har även agerat spelande tränare i några klubbar.

– Jag tror med min erfarenhet, främst som spelare, men även som ledare att jag ska kunna införa en än mer tuffare vinnarmentalitet i tjejerna, och med ett genomarbetat spelsystem få dom att känna sig trygga på banan för att på så sätt kunna vinna de matcher som krävs.

Falun fortsätter att värva från Kais Mora – Alva Nordmark återvänder

Till sin hjälp får Dalbjer tidigare huvudtränaren, Henrik Rullander, som får en assisterande roll, samt tidigare assisterande tränaren Jonas Karlsson, som blir tredjetränare och materialansvarig.

Klubbchefen, Patrik Klockare Bäck:

– Vi är väldigt nöjda över att dels fått in en ny huvudtränare som brinner för detta, men samtidigt kunnat behålla den kontinuitet som Henrik och Jonas står för. Det tillsammans med den ökade träningsdosen under försäsongen, vilket ska bidra till en rejäl utveckling fysiskt gör att jag känner stor tilltro inför säsongen.

LÄS ÄVEN: IBF Falun värvar backduo från Kais Mora – Einstulen återvänder: "Känns rätt i tiden"