Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De såg en varg i centrala Grycksbo

När Christer Hedmark och hans fru skulle hämta deras bil som stod parkerad på pappersbrukets parkering fick de se en varg komma lufsandes.

Det var vid halvsextiden på onsdagseftermiddagen som de siktade vargen bara 20 meter bort från den plats de befann sig på. Vargen var till synes oberörd och hade ingen större brådska när den fortsatte förbi parkeringen upp mot skogsdungen i riktning mot vårdcentralen.

– Man blev förskräckt och lite skärrad med tanke på barnen som går till skolan, säger Christer Hedmark.

Det råder ingen tvekan om att det var en varg paret såg och att döma av storleken tror Christer Hedmark att det är en fjolårsvarg det rör sig om.

– Min son kom hit med sina barn på cykel, när de fick höra att vi sett en varg sa barnen "pappa vi cyklar inte till skolan i morgon".

Han tycker att det var en upplevelse att få se en varg.

– Men det hade varit bättre om det varit i skogen och inte i centrala Grycksbo, det är lite skrämmande om de får ett sådant beteende att de förlorar rädslan att röra sig bland människor, säger Christer Hedmark.

Tidigare på morgonen gavs en trafikvarning på radio om att fyra vargar siktats intill infarten till Grycksbo mot Bergsgården.