Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ordnar kul för barnen

/

Hela hösten har barnen i Lima fått chansen till roliga aktiviteter med hjälp av fem mammor.

Annons

Johanna Limberg är tillsammans med Sofi Kristiansson, Sofie Losbjer, Marit Lundevall och Jennie Törnlind är upphovskvinna till Fokus i Lima.

Vad är det ni gör för någonting?

– Vi anordnar aktiviteter för de yngsta barnen, de från 1 till 6 år. Varannan söndags träffas vi och gör olika saker. Vi har varit i gång sedan september och låtit barnen testa på det mesta från gympa och skogspromenader till pyssel och parader.

Hur föddes idén?

– Det började med att ett par av oss i föreningen satt och diskuterade varför det inte finns några aktiviteter för de allra yngsta barnen. Sen började vi fråga andra mammor som tyckte samma sak och efter det bestämde vi oss för att göra nånting åt det.

Hur har responsen varit bland föräldrarna?

– Väldigt positiv. De tycker det är roligt att det äntligen finns något att göra, att de har en plats att gå till. Vi är många som minns hur vi själva hade saker att göra när vi växte upp i Lima, men som har försvunnit på senare år. Därför känns det så roligt att kunna göra det här och att alla hjälper till. Även företagen här i byn hjälper till att sponsra oss med grejer, men vi hade aldrig kunnat tänka oss att det skulle bli så här lyckat.

Hur viktigt är det att ni håller till i Lima?

– Det vore väldigt enkelt att åka upp till Sälen för att åka skidor eller att bada på somrarna. Men vi vill visa att det går att göra saker i Lima också. Det finns säkert dem med inställning att det inte finns nånting här, men det finns massor att göra bara man vill.

Mer läsning

Annons