Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lärde sig hantera slagruta

Hela ängen vid Stiftsgårdens parkering var fylld av människor som provande slagruta och pekare, många för första gången.

Agne Olausson, ordförande i Svenska Slagruteförbundet instruerade och berättade.

- Alla kan det här och pekarna och slagrutan är bara ett hjälpmedel för det vi känner, sa han.

Ove Karlsson och Marit Källberg var några av alla nybörjare.

- Det är första gången jag provar att gå med pekare och jag letar Currylinjer, energilinjer i jorden, och det ger utslag, sa Marit Källberg.

Ove Karlsson och Åke Björklind var två andra intresserade. Deltagarna fick bland annat prova att söka Oves aura och leta så kallade Currylinjer som går som ett runtmönster runt hela jorden.

Lennart Sahlander har använt både pekare och pendel, bland annat i jobbet för att leta var elledningar går.

- Vi testar och leker mest den här gången, men det är väldigt kul att intresset är så stort för att komma hit och prova på pekare och slagruta, sa Agne Olausson.

Under fyra dagar pågår Svenska Slagruteförbundets Rikskonvent i Rättvik och Stiftsgården. Omkring 100 deltagare ska bland annat besöka olika platser i kommunen Springkällan, Offerstenen och Styggforsen bland annat. Framför allt hålls en mäng föredrag och seminarier och kurser under konventet.

Lennart Larsson håller föredrag om sädescirklar och Mira Mård håller föredrag om runstenar.