Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kör SM-sprint på hemmaplan

Fyra dalaförare får chansen att köra SM-sprinten i Falun den 26 januari.
Ytterligare två finns uppsatta på reservlistan.

Annons

Intresset för SM-sprinten är stort och sammanlagt hade Svenska Bilsportförbundet fått in 71 anmälningar.

När startlistan presenterades på onsdagen hade 25 namn gallrats bort.

Bland de 40 starklara förarna finns dalakvartetten Johan Eriksson, Ludvika MS (2wd), Tommy Vestlund, Borlänge MK (4wd), Robin Friberg, Ludvika MS (4wd) samt Hasse Gustafsson, Vansbro MK (4wd).

Även sex reserver har tagits ut, däribland Svärdsjö MK:s Christer Steen, (förstereserv i 2wd) och Säters MK:s Markus Hällbo (andrareserv i 4wd).

Det är Rallyutskottet, SMK Dala Falun, förbundets sportchef och delar av SM-organisationen som har tagit ut SM-fältet.

– Det är verkligen inte en uppgift vi tagit lätt på. Men vi enats och listan med startande ser riktigt bra ut, det blir en intressant tävling, säger Mats Jägerhult, SM-koordinator, i ett pressmeddelande.

Flera svenska toppförare kommer till Falun och bland favoriterna finns bland andra Pontus Tidemand och Patrik Sandell. En annan intressant förare är Ramona Karlsson som blir historisk när hon som första kvinna startar i ett SM med en WRC-bil.

– Det känns verkligen skitkul. Tävlingen har ett spännande upplägg som säkert blir nervpirrande, konkurrensen är också tuff, säger Ramona Karlsson.