Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan prisas på Säters idrottsgala – här är nomineringarna

På lördag hålls Säters idrottsgala på Folkets hus.
Några av kommunens föreningar har utsett de nominerade i samtliga prisklasser.
– Vi hoppas på 150 besökare, säger Bernt Lindstenz.

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Den tredje upplagan av idrottsgalan i Säter hålls nu på lördag på Folkets hus. Under flera veckor har allmänheten fått lämna in förslag på vilka personer och föreningar som ska nomineras till de åtta olika klasserna som det kommer att delas ut priser i.

– Vi hade ett möte torsdags dit vi hade bjudit in idrottsföreningar från Säters kommun. På det mötet fick de komma överens om tre nominerade i var och en av prisklasserna, berättar Bernt Lindstenz, ordförande för Säters Folket hus och i styrgruppen för idrottsgalan.

På mötet fick även föreningsrepresentanterna rösta fram vinnarna i respektive klass.

– Så vinnarna är redan framröstade. Men det var en sluten omröstning, så det är få som vet vilka vinnarna blir. Det blir en överraskning fram till galan, säger Bernt Lindstenz.

LÄS ÄVEN: Nytt upplägg för idrottsgalan i Säter.

Tiden för galan har justerats något. Galan var tidigare tänkt att börja klockan 15 men kommer nu i stället att börja klockan 17.

– Vi tänkte inte på att Säters volleybollherrar hade hemmamatch klockan 15.00, precis när galan var tänkt att börja. Volleybollaget har fått med flera nominerade till galan. Givetvis vill vi ha med volleybollen på galan och därför senarelägger vi galan och börjar klockan 17.00 i stället, säger Bernt Lindstenz.

De som vill lösa biljett till idrottsgalan bör göra detta så snart som möjligt.

– Biljetter köps via Folkets hus, säger Bernt Lindstenz.

Hur har biljettförsäljningen gått hittills?

– Det har blivit full fart nu på slutet. Det kommer nog att bli lika många besökare som vid fjolårets gala. Vi hoppas på omkring 150 besökare, säger Bernt Lindstenz.

Sedan tidigare är triatleten Clas Björling från Mockfjärd klar som föreläsare vid galan. Förhoppningen var att få klart med två föreläsare, men det är oklart om det kommer att bli så.

– Vi har inte fått klart med någon andra föreläsare. Vi jobbar på det och förhoppningsvis kan det bli två föreläsare vid galan, säger Bernt Lindstenz.

LÄS ÄVEN: Dessa prisades på den första galan, 2013.

LÄS ÄVEN: De fick priser på 2014 års idrottsgala i Säter.

Läs fler nyheter från Säters kommun.