Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kan få grammisar

I går blev det klart vilka artister som nominerats för en grammis. Veronica Maggio dominerar med hela sju nomineringar, men ett antal dalaartister har också chans på flera priser.

– VI hade kanske inte förväntat oss det, men i alla fall hoppats. Vi är väldigt stolta över skivan, säger Mikael Eriksson, trummis i grammisnominerade Larz-Kristerz.

Det är tredje gången de nomineras för en grammis och de har tidigare rott hem en.

– Vi är mest nöjda med den här av alla våra skivor, så det vore kul att vinna en grammis för den.

Förutom Larz-Kristerz så är även Benny Anderssons Orkester, med bland andra Orsa spelmän nominerade i samma kategori. I kategorin Årets hårdrock finns Hammerfall, med Morabon Joacim Cans.

Tove Styrkes White light moment, som är nominerad i kategorin Årets låt är skriven av bland andra före detta falubon Peter Ågren.

Årets video kan bli den till Gimme some, av Peter Bjorn and John, där Peter heter Morén och kommer från Mora.

Även i kategorin Årets folkmusik/visa finns det dalakrokar. Merit Hemmingsson, som tidigare bott och spelat in i Dalarna är nominerad.

Grammisgalan äger rum den 14 februari på Kungliga operan och kommer att sändas av Svt.