Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De har inte gett upp planerna på friskola

Erlaskolan har inte gett upp planerna på att öppna friskola i Falun till läsåret 2013/2014.

I oktober fick den Norrköpingsbaserade skolan klartecken av Skolinspektionen att öppna friskola i Falun. Sedan dess har skolan jobbat intensivt med att dels få fatt intresserade elever men också få fram en lokal att bedriva undervisningen i.

Målsättningen var då att planerna skulle ha klarnat betydligt i månadsskiftet oktober-november. Men ännu har man inte klart med lokal.

- Men vår ambition med Falun är hög och vi har redan barn i kö och många föräldrar som har hört av sig, berättar Erlaskolans etableringsansvarige Jens Karlson.

Enligt Karlsson för man i dag en tät dialog med två fastighetsägare som har lokaler som är tillräckligt stora och som passar skolans profil och pedagogiska koncept.

- Det handlar om att skapa en kreativ miljö - både inomhus och utomhus, säger Karlsson.

Enligt honom arbetar man för högtryck för att bli klara snart med alla frågetecken så att man kan starta i Falun till hösten.

Skolinspektionens tillstånd att starta gäller bara ett år så hinner man inte bli klara i tid så tvingas man söka nya tillstånd om man vill starta något annat läsår.