Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De har ett agg mot mig"

På torsdagen polisanmälde den så kallade amatörtravtränaren länsstyrelsen för olaga intrång och tjänstefel.
– Problemet är att de har tagit en tredje parts hästar, säger han.

Annons

Det var i tisdags som två tjänstemän från polisen åkte till gården i Smedjebackens kommun för att omhänderta flera hästar. LÄS MER HÄR

Efter visst tumult, där en kvinna på platsen bland annat attackerade en polisbil med ett spett, lyckades man genomföra uppgiften.

Nu har den amatörtravtränare som äger gården, och tidigare även stod som ägare till hästarna, polisanmält länsstyrelsen för olaga intrång och tjänstefel.

– De har ett agg mot mig. Det här är ren förföljelsemani, säger han.

Mannen är helt oförstående till hur länsstyrelsen dels kan kalla den kvinna han överlät hästarna till i somras för hans sambo, dels fastslå att hans faktiska kontakt med hästarna inte har upphört.

– Jag har två bostadshus på min fastighet och kvinnan hyr ett av dem. Något mer samröre än så har vi inte. Jag har inte rört en häst sedan början på juni.

Amatörtravtränaren menar att kvinnan har fått klä skott för länsstyrelsens agg mot honom själv.

– Det är mig de är ute efter, men det ger dem ju inte rätt att komma oannonserat till kvinnan och ta hästarna. Jag lär ju få hyra ut min fastighet till någon som har hästar. Dessutom vistas jag i Stockholm nästan hela månaderna.

Mannen motsätter sig även att en stämningsman i början av september ska ha lyckats delge honom beslutet om djurförbud.

– Jag har inte sett någon polis här och kan inte anse att jag är delgiven.

Länsstyrelsens djurskyddshandläggare Petra Norén vill inte kommentera amatörtravtränarens uttalanden utan menar att det nu är upp till polisen att utreda ärendet.

– Vi har gjort det vi ska, säger hon kort.