Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De förutspår sommaren

På äldreboendet Skoghem i Grycksbo föredrar de gamla en sval sommar framför en alltför het. Dessutom tror de att det helt enkelt blir som det brukar, sommaren kommer i augusti.

Lennart Holpers har varit med förr, om tre veckor fyller han nämligen 97 år och han är helt övertygad.

– I augusti kommer sommaren. Allt har nämligen vridit sig lite förstår du. Vintern kommer inte längre i december utan i slutet av januari och sommaren kommer också senare. Men sommar, det blir det, säger Lennart.

Ingrid Vikberg 86 år instämmer starkt.

– Man ska tro på sommaren, säger hon.

För trots lite brist på solsken tycker de att de haft en fin sommar här på Skoghem. De har spelat bingo, bakat och haft gympa, precis som vanligt.

– Det viktigaste är att man har trevligt folk runt sig och vi har så bra personal. De är klass på dem. Dessutom har vi en bra chef, och en bra doktor, och sjuksyster är toppen. Vi bor på lyxhotell tycker jag, säger Ingrid Vikberg.

Rolf Alfredsson är 73 år och bor på hemmet var tredje vecka. Han tycker att sommaren har varit både bra och dålig men nog har det varit lite väl lite solsken. Han är dock fast övertygad om att sommaren kommer nu i augusti.

– Med tanke på hur vädret har varit tidigare så tror jag det blir varmare i vart fall. Sedan att det blir regnskurar med, så är det bara, säger Rolf.

Men även om sommaren är härlig kan Ingrid Vikberg också längta till hösten.

– Ibland kan det ju bli så hett så att man går åt och jag tycker att det är fint när det blir höst. Då sitter jag med tända ljus på kvällen och tänker på allt jag har varit med om i livet, säger hon.