Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De första namnen till Peace & Love klara

Borlänge/Uppdaterad 14.54 Med två månader kvar släpper Peace & Love World Forum de första namnen till sommarens nystart.
– Det känns riktigt skönt, många har väntat och många ställer frågor. Nu vet de att vi kommer att leverera, säger verksamhetschefen Anki Kjellberg.

Miss Li, Anders Wijkman, Kartellen, Melissa Horn, Dogge Doggelito, Edda Magnasson, Merle Lefkoff och Ebbot Lundberg. Det är de första namnen att offentliggöras från Peace & Love Word Forum som kommer att hållas i och omkring Folkets park i Borlänge den 4-5 juli.

– Åren med Peace & Love har varit fantastiskt roliga och händelserika och kommer för evigt finnas i mitt hjärta. Den nya idén kring evenemanget nu känns helt rätt. Just vikten av samtal och fokus på något större än en musikfestival är precis det som gör Peace & Love så speciellt, säger Miss Li i ett pressmeddelande.

Peace & Love kommer att fokusera på mångfald och ett ställningstagande mot rasism, något som deltagarna även skriver under på.

– I alla dialoger med våra inspiratörer och artister vill vi att de ställer sig bakom det. Det är en röd tråd för alla som är på plats. Det handlar om att fokusera på hur man gör saker bättre, inte bara mot mot mot.

Hur har responsen varit från dem?
– Väldigt bra. Vissa är mer självklara, som Dogge, men även de som man inte direkt kopplar ihop med att de har någon åsikt har ställt upp.

Hur många biljetter kommer ni att sälja?
– Vi vill fylla folkets park i Borlänge, vi hoppas nå upp till 5-7000 personer.

Hur många artister och inspiratörer räknar ni med totalt?
– Jag tror vi närmar oss ungefär hundra akter. Konstnärer, inspiratörer och musiker. Det blir både mer kända och "upcoming". Det blir en ganska stor andel lokala namn, men en del norrmän som invaderar oss också.

Nu har du varit med i en månad - hur funkar det i organisationen nu?
– Jag känner att det finns många bra grupperingar som rullat i gång. Jag har stor tro på att det är en bra kombination av människor. Det har varit mycket operativt arbete på en gång.

Förra veckan bestämde de att det även blir ett campingområde.
– Många efterfrågar det. Den ligger i nära anslutning av området, där den gamla stora scenen stod.

Det är två månader kvar, hinner folk med i svängarna?
– jag hoppas det. Vi vill svara på så många frågor vi kan. Jag hoppas att folk ser en vits i att komma till oss. Det handlar både om det man lyssnar på men också de människor man möter.

Fler släpp väntas de närmaste veckorna.