Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De föll för det finansiella ruset

Det Socialdemokratiska Arbetarepartiets representanter, Åsbrink, Messing, Engström, Nygren, Rosengren, Nuder, Östros och Persson, har alla flytt över till kapitalismens vagga. En perestrojka som en gång befann sig i socialdemokratins ledarskikt, men som av finansiell hunger låtit sig lockas sakta men säkert ut ur den gräsrotsfolkliga rörelsegrunden till den finansiella sektorns förkämpar som man förut kämpat mot i arbetarrörelsens namn.

Det finansiella ruset bakom arbetarteaterns kulisser gick inte att motstå för dessa rörelsens förgrundsfigurer. Egoframtiden var uppenbar redan när man blev varse om att möjligheterna fanns till ett bekymmerslöst liv till och med före uppnådd ordinarie pensionsålder. Folkets tro gav dem vind i seglen! Ledartrojkan inom alliansen lever i samma tro!

Förhoppningsvis blir nästa teaterföreställning utan egobaktanke och med öppna och ärliga avsikter där arbetsinsatserna värderas och att folkets moraluppfattning kommer till 50-, 60-, 70-tals nivån med verklig strävan för gemenskapens glädjeämnen.

Olavi Timonen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare