Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fixar kurbitsmotiv till din Iphone

Att använda dalamotiv i kombination med den moderna tekniken är något som Dalaskalet UF satsar på. Bakom satsningen står fyra tjejer från handelsprogrammet i årskurs tre på gymnasiet i Mora. Under sista läsåret ges de möjlighet att starta ett UF-företag, vilket ger dem en möjlighet att prova på företagande.

Under devisen "Ta med dig en del av Dalarna vart du än går" kom de på idén att måla skyddsskal på Iphones med dalamotiv.

– Vi kom i kontakt med Lindis Lödöen, en kurbitskonstnär i Färnäs. Hon tyckte att idén var positiv, berättar Michelle Borgh, produktionsansvarig.

Det är Lindis som gör motiven till skalen. Varje motiv är unikt.

Enligt Louise Morell, som är företagets vd, finns massor av variationer till kurbitsmotiv.

De två övriga i företaget är Elin Simons, ekonomichef, och den marknadsansvarige Stina Borgsgård.

Louise tycker att det är oerhört lärorikt tänka på hur ett företag fungerar, hur kontakter ska tas samt att lära sig servicehantering och försäljning.

Kvartetten i Dalaskalet UF kommer att visa upp sin vara i samband med Öppet Hus på S:t Mikaelgymnasiet den 10 november och vid julmässorna i Nusnäs, Noret och Mora.