Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick träffa Lasse Åberg på hemlig resa

47 förväntansfulla pensionärer från PRO och SPF i Stora Skedvi och PRO i Säter klev på bussen 20 maj och undrade var de skulle komma.
Många var gissningarna när bussen styrde söderut mot Stockholm på E18.

Annons

INSÄNT. När gänget kom till Bro Kommun svängde bussen av och körde in där till Glasbolaget som visades sig att vara ett litet glasbruk. Där tog Erika Kristofersson till orda och berättade om glastillverkningen. Glasbolaget använder återvinningsglas, temperaturen kan hållas lägre och ugnen eldas med deponigas.

Kristofersson visade hur hon blåser glas, vaser och skålar samt hur hon färgar glas genom att rulla glasmassan på ett stålbord där det låg färgpulver. Några från resan fick även hjälpa henne med glasblåsningen.

Resan fortsatte tillbaka mot Enköping, men bussen svängde av mot Bålsta. Då var det många som gissade rätt – bussen körde till Lasse Åbergs Museum. Kari Aarnivaara tog hand om gänget och guidade runt och berättade om alla de fina sakerna som finns där. Lasse Åberg var också där och stod i butiken.

Lars Erik Janis tackade Janne och Marit Karlsson, Inger Stenberg Lundin och Anki Holvigsson som arrangerat resan och busschauffören Björn som visade prov på bra körning.

Nästa hemliga resa går den 9 augusti.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel