Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De fick stipendier i entreprenörsskap

ABB industrigymnasium delar varje år ut stipendier till elever som bedöms ha visat speciellt god entreprenörsanda. I år har valet fallit på Ludvikaeleverna Ida Wåhlberg och Josef Atoui.

Annons

Stipendierna innebär att de två eleverna får åka på ett evenemang (Emax) för unga entreprenörer på Chalmers tekniska högskola i Göteborg, som pågår söndag till torsdag.

Det är genom att starta egna företag inom ramen för skolprojektet Ung företagsamhet som elevernas entreprenörsanda testas.

– Jag visste redan tidigt att jag var entreprenör och valde teknikprogrammet med målet att läsa vidare till civilingenjör inom industriell ekonomi för att en dag starta och driva ett internationellt företag i el-branschen, säger Josef Atoui.

UF-projektet väckte också Ida Wåhlbergs intresse för att driva företag.

– Jag hoppas att dagarna på Emax kommer att ge mig ännu bättre insikt i företagandet men också goda råd och tips som hjälper mig att forma min idé för framtiden, säger Ida Wåhlberg.