Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick inte åka med bussen

/
  • My Pieber och dottern Elanie blev nekade att åka buss med barnvagnen. De fick vänta i 45 minuter på skjuts.

Om du har barnvagn får du inte åka med. Det svaret fick tre trafikanter, med sina barn, då de ville åka från Hälsinggården in till stan på söndagseftermiddagen.

Annons

– Jag är så arg nu. Det här är diskriminering, säger My Pieber.

Det var på söndagseftermiddagen som hon tillsammans med sin dotter treåriga dotter Elanie stod vid Hälsinggårdens busshållsplats och väntade på bussen in mot stan.

– Det var väldigt kallt, tio minus, och jag hade tunna jeans och skor, berättar hon.

Men när bussen kom sa busschauffören att My och hennes dotter inte fick åka med. Det fanns redan tre barnvagnar ombord och att släppa på fler skulle innebära en brandrisk. På Dalatrafiks hemsida står det att barnvagnar tas ombord i mån av plats samt att de inte får blockera mittgången.

Med henne vid hållplatsen fanns också Juri Bonett som väntade på bussen tillsammans med sin sambo och deras bäbis som är fyra månader.

– Jag erbjöd mig att fälla ihop vagnen eftersom min inte är så stor. Folk gjorde plats för oss och det skulle gå att få in en till vagn, ingen tvekan om saken, säger My Pieber som erbjöd Juri Bonett och hans familj att gå på före henne.

Först steg Juri Bonett ombord, men när hans sambo skulle gå på med vagnen stänger chauffören dörren framför henne och sa att hon inte fick åka med. De skulle med ett tåg till Insjön som de inte hann med. 

– Jag tycker det är förjävligt alltså. I den här kylan. Och nu sitter vi på en buss där det finns fyra barnvagnar. Så frågan är varför de släpper på olika många barnvagnar på olika bussar, säger Juri Bonett. 

Det var en timme tills nästa buss skulle komma, en som det är på söndagar så var få affärer är öppna. My Pieber stod utomhus i 45 minuter och väntade innan hon fick skjuts med sin pappa.

– Jag är så arg. Hur kan man neka folk att stiga på i den här kylan? Och speciellt paret med den lilla bäbisen, säger My Pieber.

Annons