Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De får vänta på besked

Den tidigare valberedningen i Mora IK, Bengt Lundberg, Tomas Lind och Håkan Sundqvist, vill att klubbens årsmöte, som hölls i juni, ogiltigförklaras.
De menar att röstningsförfarandet inte gick rätt till.

Valberedningen har överklagat årsmötet till Svenska ishockeyförbundet för granskning när det gäller personvalen.

Men de får vänta på ett besked.

– En överklagan som inte är ett tävlingsärende hamnar på förbundsstyrelsens bord, och de har sitt nästa sammanträde 23 augusti. Då kommer med stor sannolikhet det här ärendet upp, säger Mikael Lundström som jobbar med tävlingsfrågor inom Svenska ishockeyförbundet.

Skrivelsen skickades först till Dalarnas ishockeyförbund, som skickade den vidare till Svenska ishockeyförbundet.

– En överklagan ska handläggas av Svenska ishockeyförbundet, säger Sven-Åke Petters som är ordförande i Dalarnas ishockeyförbund.

– Jag har aldrig sett ett sådant här ärende tidigare, det här var första gången. Men vad jag förstår så finns det inga konkreta bevis om att flera som inte var medlemmar i föreningen ska har röstat, eller att någon röstlängd inte skulle vara upprättad. Det var de svar jag fick när jag ställde frågan, bara att möjligheten har funnits. Är det 100 medlemmar ska 100 ha rörstat. Men det är bra att de skickat in en överklagan för att få det prövat, rätt ska vara rätt, tillägger Petters.

Mötesordförande var Bengt Jernhall och han kunde inte se att några fel gjordes.

– Jag har bara läst i tidningen att en hade fått två röstkort. De delades ut av tjänstemän och det kan ha skett något misstag, men inget som påverkade. Antalet röster stämde väl överens med antalet som var på mötet, säger Jernhall och tillägger.

– En röstlängd upprättades när de kom in och då fick de sitt gröna röstkort. Men visst är det bra om ishockeyförbundet tittar på det här om det finns några tveksamheter.

Utgången av omröstningen när det gällde val av ordförande som stod mellan valberedningens förslag, Jan Lund och det förslag som Jan Simons lade fram före omröstningen, Arne Grahn, slutade siffrorna 72-42 till Grahns favör.

– Det är ganska tydliga siffror. Jag tycker att mötet genomfördes under lugna former som det anstår en idrottsförening, avslutar Jernhall, som har lång erfarenhet av att leda möten som kommunfullmäktiges ordförande sedan tolv år tillbaka.