Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De får 36 000 kronor för att rusta folkparken

Fredriksbergs Motorklubb är de enda i år som får pengar ur Lisjöns vattenregleringsfond. Bidraget ska användas till att rusta upp Hedparken i Tyfors.

Annons

– Det känns bra att vi nu kan sköta om den gamla folkparken, som är från 1941, säger motorklubbens vice ordförande Kjell Hellqvist.

Pengarna från Lisjöfonden är så kallade bygdemedel som vattenföretag måste betala till fonder som länsstyrelsen förvaltar. Pengarna ska sedan återföras till bygden och användas till investeringar som främjar näringsliv eller service. Det inkom för i år fyra ansökningar om stöd ur Lisjöns vattenregleringsfond. Förutom motorklubben så sökte Strömdals Hembygdsvänner 59 644 kronor för stolpar till en luftledning, Ludvika församling önskade 38 000 kronor för en frankrikeresa för ungdomar och Tyfors byförening sökte 30 000 kronor till fortsatt rustning av den gamla handelsboden. Men i år blev det alltså Fredriksbergs Motorklubb som fick 36 000 kronor.

Parken som ligger på samma område som motorbanan har blivit skött av Motorklubben under cirka 15 år. Hedparken byggdes på 40 -talet för de som jobbade på krutfabriken och är i stort sett bevarad sedan dess med skjutbana och chokladhjul.

– Vi kommer att skrapa byggnaderna och måla dem i den herrgårdsgula färgen de har, sedan ska vi byta plåt på några tak, framför klubbens ordförande Leif Magnusson.

Hedparken har tidigare hyrts ut och den möjligheten finns kvar. Motorklubben anordnar varje år Hedparkenfestivalen i slutet av juli där de kör motortävlingar på dagen, och avslutar kvällen med dans i parken.