Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De brinner för idrotten

Idrott och lek i dagarna tre. I alla fall om Fanny Wachenfeldt och Ellen Jansson får bestämma. Tillsammans håller de i ett höstläger med idrottsinriktning
– Det är så härligt att se barnen ha kul, säger Fanny Wachenfeldt.

Annons

Det är lov och tid för ledighet. Men i Bjursåsskolans gymnastikhall vilar ingen. Ett vilt skrik hörs från lianerna. Någon hänger upp och ner och gungar. Tjockmattor har staplats i en hög och en tjej tar sats och springer i full fart mot språngbrädan som står invid matthögen. Hon flyger genom luften men landar mjukt.

– Vi har delat upp deltagarna i två grupper. De lite äldre tränar gymnastik på den här halvan av salen, säger Fanny Wachenfeldt och ler lite åt tumultet.

Intresset har varit stort. Det är 30 deltagare med på lägret som började i måndags. Hittills har de hunnit med både innebandy, fotboll och en hel del lekar.

Fanny Wachenfeldt och Ellen Jansson läser sista året på Friskvårdsprogrammet vid Kristinegymnasiet i Falun. Tillsammans driver de UF-företaget Kidz Camp med affärsidén att hålla i idrottsläger för barn.

– I årskurs tre får vi prova att driva ett företag, berättar Ellen Jansson innan hon reser sig och försvinner till andra sidan salen. En pojke har klättrat upp i en av ribbstolarna i stället för att vara med och spela fotboll. Hon övertalar honom att komma ner.

Att företagsidén kom att kretsa kring idrott och barn var en självklarhet. Båda är idrottsintresserade och har länge både spelat fotboll och själva varit tränare.

– Det här är ett hopkok av saker vi tycker om. Vi älskar att idrotta och tycker att det är roligt med barn, säger Fanny Wachenfeldt.

Ska ni fortsätta med Kidz Camp efter studenten?

– Vi får se hur det blir. Vi vill åka utomlands och jobba som au pair båda två och sedan plugga vidare till idrottslärare, säger Fanny Wachenfeldt.

Ellen är tillbaka. Hon nickar instämmande. Så lägger hon till:

– Men det har varit perfekt. Nu får vi ju känna på hur det är att jobba som lärare så det är en jättebra erfarenhet.

Bildtexter