Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blir grannar med Ikea - hyresgäster klara

Jula och Intersport blir grannar med Ikea på Norra Backa. I dag började officiellt bygget av det nya handelsområdet.

Markarbetena på Norra Backa har pågått en tid. Såväl Ikea som Ikano Retail Centres är i gång med sina projekt.

I dag var Ikano Retail Centres vd Jan Kristensson på plats för att tillsammans med kommunen, hyresgäster och byggföretag ta det symboliska första spadtaget.

Samtidigt offentliggjordes vilka som hyr in sig i det första handelshuset, som hamnar närmast Ikea.

Clas Ohlson är känt sedan tidigare. Nu är det även officiellt att Jula hösten 2013 flyttar från Kupolen till Norra Backa. Dessutom öppnar Intersport ytterligare en butik i Borlänge. Den i centrum lever vidare.

Jula lämnar alltså Kupolen och flyttar över till det nya handelsområdet.

– Vi har varit här i Kupolen sedan 2005 och har vuxit ur våra lokaler, säger Magnus Karlsson, Julas butikschef i Kupolen.

– Det passar oss bra att få lite större lokaler, nytt och fräscht. Vi tror också mycket på det nya handelsområdet. Vi är en kedja som bedriver mycket skrymmande handel. Det passar oss därför ganska bra att ligga externt, menar Magnus Karlsson.

Ola Sundberg, som friiver Intersport i centrum, ska driva även den nya butiken på Norra Backa. Sundberg konstaterar att många säkert tror att intersport nu lämnar centrum.

Så är det inte:

– Vi byggde om den här butiken ifjol för att förbereda oss för vad som komma skulle Jag visste redan då att vi hade en plats på Norra Backa.

Ola Sundberg menar att det viss del blir fråga om egen konkurens, men att det till en betydande del ändå är olika kundgrupper.

Hösten 2013 ska det första handelshuset vara klart att öppna. Målet är att hus två också ska vara klart innan 2013 är över. Där kommer bland andra Coop Forum och Arken Zoo att finnas.

Lars Ivarsson, vd för kommunala bolaget Norra Backa i Borlänge, säger att det varit en lång resa fram till nu, med ett flertal överklagningar.

– Det är ganska exakt fem år och sju månader sedan vi började diskutera, med i första hand Ikea. Det har varit blod, svett och oro. Nu känns det fint att se allt liv och rörelse.