Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev dyra för skattebetalarna

Ja, nu är de hemma i det trygga Sverige, de två journalisterna, som mer eller mindre försmäktat i ett etiopiskt fängelse i 14 månader. De har benådats från ett elvaårigt fängelsestraff, således en icke ringa straffrabatt. De hyllas nu som det fria ordet och tryckfrihetens riddare. Och alla synes vara rörande överens om att de är oskyldiga som små offerlamm.

Ja, må så vara men nu börjar gnället för att de inte fick tillräcklig hjälp av svenska myndigheter. Är inte detta ynk verkligen övermaga? Här beger sig två journalister till ett område som UD med emfas varnat svenska medborgare för att besöka.

Väl där slår de följe med en terrorförklarad gerilla och blir till och med filmade viftande med vapen i hand. Och när de åker fast skriar de på hjälp av pappa staten. Nej, de ska hålla inne med gnället över otillräcklig hjälp. Hur mycket arbete och kostnader har dessa journalister åsamkat staten, och därmed indirekt skattebetalarna?

Sanningssägaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare