Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De belönades för nyktert arbete i Dalarna

I samband med att Riddaretemplet Ariel i Falun firade sitt 100-årsjubileum passade man på att även dela ut ett stipendium på 5000 kronor till Inger Ekstrand och Karl-Gösta Johansson som uppskattning för deras engagerade arbete för folknykterheten.

Utdelningen skedde vid jubileumsmiddagen inför fullsatt mötessal i IOGT:s arena i Gamla Elverket. Templets Mästare Lars-Erik Måg överlämnade vinstchecken till de båda och gratulerade till ett gott arbete för nykterhetsfrågorna. Stipendiemotivationen löd:

”Karl-Gösta Johansson och Inger Ekstrand har under många år arbetat aktivt för folknykterheten i Dalarna. Båda har varit engagerade på många plan. De har varit initiativrika och drivande i nykterhetsarbetet i framför allt Falun, men har också haft ledande funktioner i många projekt på länsplan. KG har tagit på sig mycket ansvar, bland annat som ordförande i nykterhetsrörelsens fastighetsbolag Vi Förenade och Inger har varit djupt engagerad i NBV. De båda har dessutom varit de drivande krafterna bakom Lilltorpet som idag är en av få helnyktra Folkparker i Sverige och mycket uppskattat bland danspubliken inte bara i Dalarna utan också i grannlänen.

De båda är med sitt engagerade nykterhetsarbete en fantastisk förebild för alla andra som vill arbeta med folknykterheten.”

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel