Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De återvänder till Japan

Dalabandet In bloom byter namn till Red nova och laddar för en japanturné i november.

– Vi upptäckte att det var så många andra band som hette In bloom, till och med på Spotify och Itunes numera, säger frontaren Pär Eriksson.

Dessutom har de nyligen officiellt bytt basist så det kändes passande att göra namnbytet nu.

Bandet har en skiva färdiginspelad och klar och nu hoppas de att något bolag kommer att nappa. Varför inte i Japan? Där har In bloom spelat tidigare och nu återvänder de.

– Nu är det Japanturnén som är i fokus. Vi ska fiska lite bolag där också. Vi ska dit på något som heter Japan music week, som är en festival och mässa som äger rum på olika klubbar, lite som Live at heart i Örebro. Vi får se vad de tycker.

Sju spelningar är inbokade och bandet kommer att vara där under tio dagar.

– Det blir ett tajt spelschema.

Red nova, hur kom ni på det?

– Vi har säkert haft femhundra olika förslag. Det var svårt, det skulle ju kännas bättre än det vi redan hette. Vi satt och spånade och letade på nätet och kom på att Nova var ett snyggt ord. Någon kom på "red". VI har ju lite rött tema, vi har alla röda byxor när vi spelar live och så.