Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De anordnar LAN med fokus på The Sims: "Vi tror att det kommer bli riktigt kul"

The Sims är ett av världens mest sålda datorspel. Hittills har det dock varit ett spel man mest spelat hemma på sin kammare. Nu kommer dock tre tjejer i Mora att anordna ett The Sims-LAN på Rosa huset. I skrivande stund finns det 11 platser kvar.

Det är Elin Carlsson, Linnea Hägerman och Elin Jonsson som är arkitekterna bakom detta LAN. De går alla tre på Noretskolan i Mora och hoppas nu att många kommer ta sina datorer till Rosa huset för att spela diverse spel men där fokus kommer att ligga på The Sims.

Spelet, för de som är obekanta vid konceptet, går ut på att bygga karaktärer, designa deras hus och sedan får man – från ovan – styra karaktärerna i deras vardagliga bestyr.

Det är, i mångt och mycket, ett virtuellt dockhus där fokus ligger på spelarens kreativitet. I LAN-världen, där man samlas och kopplar ihop sina datorer, har spelet dock inte slagit genom. I dessa sammankomster prioriterar man ofta mer tävlingsinriktade spel. Detta vill de tre tjejerna ändra på:

– Vi tror att det kommer bli riktigt kul. Vi hoppas att många också kommer. Det är gratis och öppet för alla, berättar flickorna.

Inspiration har de hämtat från ett liknande LAN i Kungsbacka. Även om The Sims inte lämpar sig för några direkta bataljer sinsemellan kommer de ändå att ordna tävlingar. Bland annat kommer de tävla i att skapa karaktärer som är så lik dig själv som möjligt samt tävlingar i arkitektur.

– Men vi kommer spela andra spel också. Fast det är fokus på The Sims, betonar tjejerna.

Anledningen till att de arrangerar detta LAN är för att de vill berika LAN-kulturen på hemmaplan.

– Sådana här evenemang anordnas ofta i Göteborg eller Stockholm. Det är inte alla som har tid, eller resurser, för att ta sig dit. Därför tog vi tag i det och anordnar ett själva i Mora, säger de.

Evenemanget äger rum den 6-8 maj. Det är gratis att vara med och det finns dels möjlighet att köpa fika på plats, dels att sova över.