Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DD:s läsare ska få en tidning de känner igen

På tisdagen informerade personalen och på onsdagen inleds förhandlingarna med facken.
Så mycket mer än så vill inte DD:s styrelseordförande Lennart Håkansson avslöja.

– Förra måndagen fick vi i styrelsen ägarnas uppdrag att diskutera ett samarbete med Dalarnas Tidningar. Jag vill inte spekulera om vad det kan innebära, säger Lennart Håkansson.

Han räknar med att förhandlingarna kan ta några veckor och vill inte förekomma någon information. Han vet inte än vad nyordningen kan innebära för DD:s personal, det beror på hur förhandlingarna går.

– När det gäller DD:s läsare så är ambitionen att det i sak inte ska innebära någonting. De ska fortsätta att få en DD som de känner igen, säger Lennart Håkansson.

Håkansson betonar att han bara har mandat att förhandla, beslut fattas sedan av ägarna.

– Jag vet inte hur lång tid det tar innan vi kommer fram till något, men ju fortare desto bättre, säger han.

Riksdagsmannen Peter Hultqvist är ordförande i den stiftelse som äger Dala-Demokraten – Folkrörelsernas Mediastiftelse i Dalarna.

– Det har funnit kontakter med Mittmedia sedan tidigare, och de diskussionerna fortsätter nu, säger Hultqvist.

– Vi har slimmat vår organisation under många år, och det är sorgligt att det inte räcker, att vi inte kan stå på egna ben. Det finns ändå något sorts hopp om en positiv lösning, men ingen vet riktigt vart det slutar, säger Per Eklund som är ordförande för journalistklubben på DD.

Eva Thunstedt som är ordförande för Unionen vill inte kommentera i det här läget.