Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datorn - ett redskap för verklighetsflykt

Många datoranvändare i dag, främst äldre personer, använder datorn för att på så sätt visa sig kunniga och vara de som hänger med i utvecklingen.

Datorn har blivit en statussymbol i deras liv som tidigare kanske präglades av egoism men som på ålderns höst, när andra vänner saknas i deras liv, helt plötsligt har blivit intressanta att hålla kontakten med.

Nedvärderande uttalanden görs om personer som inte skaffat sig dessa redskap för verklighetsflykt.

Orsaken till detta icke datorinnehav kan vara att det finns personer som är lyckliga nog med det liv de lever, utan att hålla reda på fan och hans moster och släktingar kors och tvärs genom Facebook och Twitter. Skvallret dominerar, mycket lite intellektuella förmågor efterfrågas.

Måste vara frustrerande att på äldre dagar tvingas att via datorn försköna och förstora upp sina göranden. Ingen som inte vet kan ju kolla sanningshalten.

Ingen slav under plåtlådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare