Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför slutade Peace & Loves vd

I förra veckan lämnade Dan Sonesson uppdraget som vd för Peace & Love.
Han saknar redan festivalen.
– Men har man inte samma uppfattning som styrelsen bör man inte fortsätta.

Festivalbolaget Peace & Love AB jobbar för att reda ut den ekonomiska situationen - och i förra veckan kom beskedet att Dan Sonesson lämnar uppdraget som vd.

Såväl styrelsen om Sonesson betonar att förändringen sker i samförstånd.

– Vi skiljs åt som goda vänner. Jag saknar festivalen och verksamheten mycket. Det är en fantastiskt fin verksamhet. Samtidigt är det så att om vd och styrelsen inte har precis samma bild av vad som behöver göras så bör man inte fortsätta ihop, säger Dan Sonesson.

Festivalens grundare Jesper Heed har gått in som tillförordnad vd. Samtidigt som blickarna riktas mot festivalen 2013 är en prioriterad fråga att få in pengar till de räkningar som fått ligga.

– Vi är helt överens om att skilja på oss, det är inga hard feelings. Vi har gjort det i samförstånd. I den mån jag kan bidra med något så kommer jag att göra det, säger Dan Sonesson som mycket väl kan tänka sig att på något sätt vara engagerad i festivalen även i framtiden.

– Ja, absolut. Peace & Love har en fantastiskt stor del av mitt hjärta. Jag önskar festivalen all lycka och framgång. Kan jag i framtiden bidra till den så gör jag gärna det.

I vilka delar Dans Sonessons och styrelsen haft olika åsikter vill han inte kommentera:

– Nej, det är företagsinterna frågor om strategi och framtid. Det är mellan mig, styrelsen och ägarna. Så det kan jag tyvärr inte utveckla.