Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför prisas falubon av kungen: "Bygger förståelse"

Han hyllas för sina insatser för det svenska skogsbruket internationellt.
Nu tilldelas falubon, Jan Hedberg, skogspriset Guldkvisten – ett pris som delas ut av Hans Majestät Konungen Carl XVI Gustaf 17 april 2018.
– Jan bygger förståelse, kunskap och vänskap mellan Sveriges skogsbruk och den stora skogsvärlden där ute.

Föreningen Skogen delar årligen ut sitt pris Guldkvisten.

I år går priset till falubon Jan Hedberg som prisas för sina internationella insatser där han fört samman svenska intressen och andra länders erfarenheter.

- Jan bygger förståelse, kunskap och vänskap mellan Sveriges skogsbruk och den stora skogsvärlden där ute. Det är också värt att hylla Jans arbete för att locka fler besökare än skogsmänniskor att lära känna skogens underbara värld, säger Föreningen Skogens vd, Bengt Ek.

Priset delas ut ur Hans majestät Konungen Carl XVI Gustafs hand den 17 april, i samband med Skogsnäringsveckan i Stockholm.

Jan Hedberg är skogsmästare och biolog. Har jobbat som skogsinspektör och naturvårdskonsulent och driver nu egen firma med rådgivning till privata mindre skogsägare.