Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför har MIK-ikonen inte skrivit på

Jonas Westerlings vara eller icke vara i Mora IK har av förståeliga skäl stort intresse bland MIK-fansen.
Nu talar han själv ut om varför han tvekar om en fortsättning.
– Det handlar helt och hållet om min familjesituation, säger Jonas.

Det är också något som klubbdirektören Peter Hermodsson tidigare nämnt när han fått frågan varför inte Jonas Westerling och Mora IK kommer "överens".

– Men många tror att det handlar om pengar, men så är det inte, det handlar inte om en endaste krona, poängterar Westerling.

Jonas berättar om sin tuffa familjesituation, där han som allsvensk hockeyspelare i Mora IK har sin dotter i Västerås, där mamman bor.

Med två-tre matcher i veckan, mycket resor och träning i stort sett varje dag, kan nog alla som har familj sätta sig in i att det är ett oerhört svårt livspussel att få ihop.

– Hon är två år nu och förstår mer och mer. Jag träffar henne under någon timme, det blir avsked och hon gråter. Det är jobbigt, konstaterar han med vedmod i rösten.

Jonas har försökt träffa sin dotter så ofta det går, men det är som sagt inte lätt att få ihop kombinationen hockeyspelare och småbarnspappa med drygt 20 mil till sitt barn.

– Det tar ju ändå cirka tre timmar att köra, så det är inte bara att åka dit när som helst heller.

– Under säsongen kan jag ha efter träningen en tisdag åkt till Västerås, sedan sätter jag mig i bilen vid 06-tiden onsdag morgon för att hinna till träningen i Mora. Det är inte optimalt, som alla säkert förstår.

– Jag ställer höga krav på mig själv, det ska vara hundra procent från min sida, och det är ett krav som Mora IK ställer på mig också.

Westerling funderar på om han klarar av att fortsätta ha dottern så långt bort med få tillfällen att träffas.

– Min dotter är det bästa jag har och jag vill inte missa hennes uppväxt, påpekar han.

Senast den 31 maj ska han ha bestämt sig om det blir en fortsättning i Mora IK eller inte.

– Jag vill fortsätta spela hockey. Endera blir det i Mora, alternativet är annars att hitta ett lag närmare Västerås.

– Men jag skulle ha svårt att se mig själv spela i ett annat lag än MIK i allsvenskan, poängterar Westerling.

Enligt kände bloggaren Johan Svensson har Patric Wener försökt få med sig den 33-årige pucktrollaren till Frankrike för att spela i den förre Moratränarens nya klubb Briancon.

– Det är absolut inte aktuellt med tanke på min dotter, menar Jonas.

– Jag känner Patric väl och vi pratas vid då och då. Han har fått oförtjänt mycket skit, men det är en jättebra tränare som har hjälpt och utvecklat mig på ett bra sätt. Jag skulle absolut tänka mig att jobba tillsammans med honom igen, men som situationen är nu är det inte ett alternativ.