Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför blev Brage utan publikfest

Bortamatcher mot IFK Göteborg och Kalmar FF samt hemma mot division 1-nykomlingen Nyköping.
DT-sporten skrev i onsdagens tidning om cuplottningen, där det framom att IK Brage inte får möta något av de allsvenska lagen hemma på Domnarvsvallen.
– Det finns givna föreskrifter, så alternativen till spelschemat var inte så många, säger Ulf Lindberg, tävlingskonsulent på Svenska fotbollförbundet.

Gruppens andra "icke-allsvenska" lag Nyköping, fick en drömlottning med hemmamatcher mot både Göteborg och Kalmar innan avslutningen borta mot Brage.

– En av föreskrifterna är att ett SDF-lag, alltså ett lag som inte spelar i Allsvenskan eller Superettan, har rätt till två hemmamatcher, säger Ulf Lindberg.

Det står också klart och tydligt i föreskrifterna att det högst rankade laget ska ha två hemmamatcher, varav den ena i sista omgången mot det näst högst rankade laget, i Brages grupp Göteborg–Kalmar.

Flera andra Superettanlag har, liksom Brage, drabbats av samma "lottning", det vill säga inledning med två bortamatcher mot allsvenska lag.

Svenska Cupens status har sjunkit de senaste säsongerna. Därför testas nu upplägget med gruppspel från den tredje omgången.

Håller du med om att lottningen blev olycklig för vissa lag?

– Vi ska naturligtvis utvärdera den här första säsongen och sedan se om det finns anledning till förändringar i föreskrifterna, säger Ulf Lindberg.

Sportsligt är det förstås en höjdare för Brage med matcher i mars mot två allsvenska lag. Däremot gick laget miste om två publikfester.

För någon publikfest lär det inte bli mot Nyköping den 16 mars, om nu inte Brage överraskar i de tidigare matcherna och har chans att vinna gruppen.