Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansmästare besökte Falun

En av världens bästa dansare, James Simonsson, kom till Falun för att hålla en workshop i discodans under lördagen.
Det är den nya föreningen Team dansa!, knuten till Dansa! i Falun, som nu dragit i gång sin verksamhet och ordnat med inspiration för eleverna

Ett 30-tal danselever vid Dansa i Falun hade anmält sig till den workshop som hölls på regementsområdet, och Helena Sahlén-Nelson säger att det är nyttigt för eleverna att träffa någon utifrån.

– Vår personal har extremt hög kompetens men James Simonsson har hållit på så länge att många av våra elever sett upp till honom under åren. Det är bra att få träffa någon annan under en dag och få inspiration utifrån. Han är också väldigt meriterad.

Dansa! i Falun tar mycket tid och tanken med den relativt nya föreningen, Team dansa, är att backa upp verksamheten, lätta bördan och stå för mycket av den verksamhet som sker runt omkring.

– Det handlar om att avlasta och ordna med sådant som dansskolan inte hinner med. Att kunna erbjuda dansarna så bra förutsättningar som möjligt. Till exempel resor, boende och se till att det finns lagledare på plats vid tävlingar, säger Peter Mann som är kassör i föreningen.

Det är också den nya föreningen som ordnat med helgens workshop och som även står för ett arrangemang nästa vecka då man vänder sig till dansarna inom street och hiphop.

– Det är mycket killar som håller på med det och det känns roligt att kunna göra något för dem också. Sedan kommer vi längre fram att ordna någon form av klubbmästerskap så att man får prova på att tävla och se hur det är att möta domare på riktigt, säger Peter Mann

James Simonsson förklarar i en paus att dansen handlar mycket om tempo och att utmaningen ligger mycket i att man alltid kan göra det svårare och svårare.

– Man kan alltid bli bättre. När jag kom tänkte jag först göra dagen väldigt basic, men eleverna här är duktiga så jag fick höja nivån en hel del.