Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansduon missnöjda efter VM i Norge

Pontus Spelmans och Lena Magnusson är inte nöjda med placeringen efter helgens VM-tävlingar i bugg, boogie woogie och lindy hop. De hade satsat på guld, men fick nöja sig med silver, brons och en fjärdeplats.
– Vi tyckte att allt stämde i går, men det är en bedömningssport, säger Pontus Spelmans.

Under lördagen pågick VM-tävlingarna i norska Fauske, då Ludvikaduon Pontus Spelmans och Lena Magnusson tävlade i grenarna bugg junior, boogie woogie junior och lindy hop junior. De kom till final i buggen och tog en andraplats, fick brons i boogie-woogie och placerade sig på fjärdeplats i lindy-hopen.

– Vi hade satsat på guld i allting, men det var väldigt spridda skurar bland domarna. I lindy-hop ville tre av sju domare ha oss som etta, några andra ville ha oss sist, säger Pontus Spelmans.

Pontus Spelmans och Lena Magnusson tyckte själva att allt hade fungerat bra under samtliga danser.

– Vi hade inte domarna med oss denna gång. De ville bland annat ha mer "figurer" i dansen så att den blir mer intressant att titta på, säger Pontus Spelmans.