Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansbandsveckan ska bli störst i Europa

Årets Dansbandvecka i Malung – den 26:e i ordningen – blev en stor succé och alla tidigare rekord blev slagna. Nu ställs nya krav på arrangörerna att ta emot alla som kommer till Malung för att dansa.

Det kom över 48 000 i år besökare och intresset för dansveckan har ökat för varje år. Nu ställs krav på arrangörerna om utbyggda dansbanor på Orrskogen i Malung för att på ett bra sätt kunna ta emot alla som kommer för att dansa i Malung under den här veckan. Och inför nästa års Dansbandsvecka kommer ytterligare en dansrotunda att byggas - den sjätte på Orrskogen. Det betyder att antalet dansband som spelar i Malung under veckan ökar från 68 dansband till 75 och Dansbandsveckan blir därmed det största dansbandsarrangemanget i Europa.

- Det har varit ett fantastiskt tryck de senaste åren och nu ser vi att vi måste bygga ut med ytterligare en dansbana utöver de fem som vi redan har säger Dansbandsveckans grundare Bertil Elfström som är övertygad om att nästa år kommer Dansbandsveckan att bryta en gräns då det gäller antalet besökande – nämligen mer än 50 000 under en vecka.

- Vi hade i början tankar på att bygga ut dansbanan som ligger närmast entrén men med största säkerhet blir det så att vi bygger en till dansbana norr om ölstugan inom parkområdet på Orrskogen och det bygget skall dra igång redan under hösten för att stå klart till vecka 29 nästa år, lovar Bertil Elfström.

- I och med att vi bygger ytterligare en dansrotunda kommer det också att bli ännu fler orkestrar som spelar upp till dans nästa Dansbandsvecka, säger Elfström.

Det står nu också klart att årets Dansbandsvecka i Malung kommer att ge ett rekordnetto.

- Vi kommer att gå flera miljoner i vinst, som till stor del kommer att tillfalla föreningslivet i Malung. En del av pengarna kommer också att användas till utbyggnader och för förbättringar vid Orrskogen i Malung, säger dansbandsgeneralen Bertil Elfström, som är i det närmaste chockad men samtidigt mycket glad över den enorma utveckling Dansbandsveckan haft under de senaste åren.

- Och det här är också något som betyder mycket för alla affärsidkare, restauranger och andra i centralorten Malung, säger han.

- Det är inte bara ett lyft för arrangemanget utan ett lyft för hela bygden som lever upp på ett sätt som jag aldrig kunnat drömma om för några år sedan, säger Elfström som också lovar en del andra förbättringar vid Orrskogen men även i Grönlandsparken.

- Vi måste på något sätt göra om i Grönlandsparken eftersom det under dagtid finns tusentals personer som följer det program vi bjuder på från scenen. Nu har det blivit så mycket folk under dagarna i Grönlandsparken att området egentligen blivit för litet för att kunna ta emot den storpublik som kommer.

- Exponeringen i media och inte minst de många tv-program som sänts om Dansbandsveckan gör att vi nu börjar locka publik inte bara från Sverige, utan också i stor utsträckning från Norge, Danmark och Finland, säger Bertil Elfström.

Han ser egentligen inte någon gräns för hur stor Dansbandsveckan kan bli i framtiden.

- Därför är det viktigt att vi gör förbättringar inför varje år och även tar till oss de krav och önskemål som kommer från våra gäster, avslutar Bertil Elfström.