Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danielsson trea i Ironman – hyllades av segraren

Dalregementets Jonas Djurback blev av med sitt svenska rekord på Ironman i helgen.
Stockholmaren Patrik Nilsson vann Ironman Kalmar på tiden 8.08.05 och tackade en annan dalatriathlet – Hedemorabon Karl-Johan Danielsson – för hjälpen.
– K-J gjorde ett otroligt jobb. Han drog 80 procent av cykeln och utan honom hade det inte gått att slå ett svenskt rekord, säger Nilsson till 24kalmar.se.

För tre år sedan raderade Jonas Djurback ut Clas Björlings svenska rekord i Ironman. Sedan i helgen innehas dock rekordet av Patrik Nilsson som segrade i Ironman Kalmar.

Tillsammans med Karl-Johan Danielsson var Nilsson först upp ut vattnet. Duon hängde även ihop under cyklingen innan Nilsson visade sig vara starkast på den 42,2 kilometer långa löpningen.

Karl-Johan Danielsson, som var förkyld tidigare i veckan, tappade en placering och slutade trea, en halvtimme efter Nilsson.

– Jag var rosslig i andningen och hade krampkänningar i båda benen, något jag vanligen aldrig får, skriver han på sin hemsida.

Danielsson var ändå nöjd med tredjeplatsen bakom segrande Nilsson och duktige löparen Dougal Allan, Nya Zeeland.

– En tredjeplats på en Ironmantävling är en stor merit som jag tar med mig in till kommande tävlingar, menar Danielsson.

Patrik Nilsson hyllade Danielsson efter målgången.

– Han gjorde ett otroligt jobb. Han drog 80 procent av cykeln och utan honom hade det inte gått att slå ett svenskt rekord. Det är bara att tacka K-J.

I damklassen slutade Ludvikabördiga Emma Graaf på femma med tiden, 10.04.53.

Längre ner i fältet stod Ironmandebutanten Peter Sennblad, Hedemora, för en stark insats. Han tog sig i mål på tiden 11.06.16.